Både-og

Træværksted i bunden af Operaen ud mod Pusherstreet. De sælger også egne produkter, f.eks. legetøj, fade, skåle og meget mere.

Fortsæt med at læse Både-og

Byggemødet

Månedligt møde, hvor hvert enkelt område sender en byggerepræsentant. Dette møde fastlægger byggekontorets prioriteringer i samarbejde med dem der udf?rer opgaverne.

Fortsæt med at læse Byggemødet

Byggekontoret

Kontor der varetager den del af selvforvaltningen der handler om el- og vandnet, kloakker, overflader på veje og stier, administrerer 1/3-dels ordningen og meget mere. Ligger i Rejsestalden.

Fortsæt med at læse Byggekontoret

Borgerkort

Kort der udleveres af de respektive områders områdekasserere. Kortet stemples hver gang en beboer betaler brugsleje. Ved visse arrangementer i Christiania kan fremvisning af Borgerkort kræves. Det er dokumentation for at man er Christianit.

Fortsæt med at læse Borgerkort

Boligproceduren

Regler for ud og indflytning. Hvert område styrer autonomt ind og udflytninger, derfor varierer boligprocedurerne meget fra område til område. Procedurerne kan også indholde andre forhold vedr. boliger.

Fortsæt med at læse Boligproceduren

Bananhuset

Bananformet hus i Mælkebøtten. Bananhuset er bygget af Navere og bruges som Navernes samlingshus i Nordeuropa.

Fortsæt med at læse Bananhuset

Brugsleje

På Christiania betaler vi ikke husleje, da vi jo ikke lejer eller ejer boligerne. Vi betaler brugsleje, fordi vi betaler for retten til at bruge en bolig.

Fortsæt med at læse Brugsleje

Bøssehuset

Teatersal, bruges til skiftende arrangementer. Bøssehuset er som navnet antyder b?ssernes hus. Ligger i Mælkevejen.

Fortsæt med at læse Bøssehuset

Badehuset

Christianias fælles badeværelse. Bad, sauna, bassin med koldt vand samt fod-massage-stenbeholder. Ligger i Fabriksområdet.

Fortsæt med at læse Badehuset

Budgetfællesmøde

Årlig møderække hvor næste års budget for Christianias fælleskasse fastlægges. Indkaldes via Ugespejlet, Christianias lokal avis. Alle christianitter kan deltage.

Fortsæt med at læse Budgetfællesmøde

Brugsretten

Den ret den enkelte beboer eller virksomhed har til at bruge den bolig eller det areal beboeren bor i eller virksomheden virker i.

Fortsæt med at læse Brugsretten

Brugsretsaftalen

Aftale den enkelte virksomhed skal have med det område virksomheden ligger i, for at virksomheden har ret til at arbejde på Christiania.

Fortsæt med at læse Brugsretsaftalen