The Silver Lines (UK) // Loppen

Details
Date:

maj 18

Time:

09:00 pm

Click to Register: Click to Register
Venue

Sydområdet 4B, 1. sal, 1440 Christiania, Denmark

Gør dig klar til en aften med rock i dens mest rå og ærlige form på Loppen, når The Silver Lines tager 70’ernes garage-lyd med ind i nutiden lørdag den 18. maj!
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
Entré: 130 kr. (inkl. gebyr)
Forsalg: https://tikkio.com/tickets/46538-the-silver-lines-uk-loppen
Døre: 21:00 // Koncertstart: ca. 22:00
https://loppen.dk/kalender/silver-lines
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

The Silver Lines begyndte som et band bestående af brødrene Dan og Joe under deres tid som studerende på Manchester Universitet. Inspirationen og drømmen om musikken kom fra deres afdøde onkel, der havde efterladt dem et par amps og guitar, som dannede fundamentet for et par selvudgivede demoer, der udkom i 2019. Deres anden single, “Parliament”, endte straks på BBC Radio 1s program for upcoming bands.

Efter udgivelsen af deres første demo’er flyttede brødrene tilbage til deres fødeby, hvor de mødte Kindo og Joe C – to gode venner, der havde hjulpet hinanden gennem Kindos alvorlige sygdomsforløb – og sammen fandt de fire drenge hinanden gennem en fælles kamp mod modgang i livet. The Silver Lines var nu officielt et band.

The Silver Lines er bundet sammen af en fælles ethos om at lave ærlig rockmusik, der aldrig taber bandets originale DIY ånd – sangene er båret af guitar og nikker anerkendende til 70’ernes alternative musik. Lyrikken er ligefrem og ærlig inspireret af 2010’ernes indie-rockscene og er ikke bange for at tage fat i tunge emner som misbrug og toksisk maskulinitet, samt udfordre religiøse og sociale normer.

Både musikalsk og live lever The Silver Lines efter udtrykket less is more, og derfor finder man ikke nogen kæmpe pedalboards eller komplicerede, bombastiske produktioner i nærheden af bandet. Man oplever især den rå DIY-dynamik på scenen, hvor frontmand Dan ikke er bange for at bevæge sig og tage fat i publikum.

Bandets første EP, SLEAZE, udkom i juni 2023 til stor kritikerros, og allerede inden da havde kvartetten både fået en fod ind på den nordamerikanske musikscene, samt sikret sig rigelige mængder airplay på BBC.

Den anden britiske graragerock revival er begyndt, og indie sleaze er på vej tilbage – noget som The Silver Lines er et tydeligt symptom på. Vi ses den 18. maj på Loppen!