De bygger ulovligt

Før loven om Christiania blev vedtaget i 1989 var det ikke nogen forbud eller regler i forhold til at bygge. Derfor er det stærkt misvisende at sige det var ulovligt. Hvis man i Danmark lovgav på den måde ville det åbne for rent ragnarok, bare tænk på alle de galvaniserings fabrikker der har forurenet områder i mange byer. Efter den devise skulle man så retsforfølge de nok for længst afdøde ejere …. eller hvad?
Nej, vel?
Men efter loven var vedtaget i 1989 blev mange bygninger erklæret lovlige, og gennem lange seje forhandlinger rev vi selv omkring 50 huse ned.

Alle huse der er bygget i Christiania efter 1989, inklusive de der er beliggende på voldene, har tilladelse fra forsvarsministeriet og selv om brugsaftaler udløber og love afløses af andre bliver husene ikke ulovlige af det.

Ydermere har vi haft et fra staten dikteret byggestop siden 1989 hvilket har betyder at nybyggeri mere eller mindre har været umuligt, og det nybyggeri der er foretaget er sket i fuld anerkendelse fra Forsvarsministeriets side.