Scott Matthews (UK) // Loppen


Begivenhedsdetaljer


Britiske Scott Matthews er kendt for sit guitarspil inspireret af kunstnere som Davy Graham, Nick Drake og Joni Mitchell m.fl., hvor hans sangskrivning trækker tydelige referencer tilbage til 90’er-fænomenet Jeff Buckley. Med sit nye album New Skin bevæger Matthews sig ud på nye, elektroniske veje, og kommer til december forbi Loppen og giver koncert.

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
Entré: 120 kr (inkl. gebyr)
Forsalg: https://bit.ly/3bCM3ma
Døre: 20:30 // Koncertstart: 21:30
http://loppen.dk/kalender/scott-matthews-0
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

Scott Matthews’ banebrydende debutalbum ‘Passing Stranger’ fra 2007, høstede massive roser hos anmelderne i ind og udland, for sit miks af folk, rock, pop, blues og den unikke sangskrivning. Efter successen med debutpladen, rejste Scott Matthews verden rundt på udsolgte tours, med kunstnere som Robert Plant, Foo Fighters, Tori Amos m.fl. Robert Plant, som siden begyndelse har været en stor inspiration, var sidenhen med på Matthews’ andet album.

Nu er Scott Matthews seks plader og 14 år inde i karrieren, en erfaren live- og studiemusiker, ejer af sit eget pladeselskab og i stadig rivende musikalsk udvikling, hvilket især kan høres på hans kommende syvende album ‘New Skin’. Med ‘New Skin’ skifter Matthews nemlig ham og bevæger sig ud på nye, musikalske veje.

Med bølger af elektronika og store kimende guitarer bevæger Matthews sig ud i en elektronisk minimalisme, man ikke tidligere har hørt fra hans hånd. Percussion, strenge og blæsere er udskiftet med en verden af synthesizers og pulserende trommebeats, og læner sig derved op ad artister som David Sylvian, Mark Hollis, Brian Eno eller Thom Yorke, som alle fandt nye måder at arbejde på, i en verden i konstant forandring.

‘New Skin’ udkommer senere på året, og vil blive ledsaget af en kirketurné i England, for at teste Matthews nyfundne lo-fi lyd af. Til december får vi fornøjelsen af hans nyudviklede lyd på Loppen.

https://www.facebook.com/events/325722355536587/