Jaga Jazzist (NO) // Loppen – koncerten rykkes!


Begivenhedsdetaljer

  • Date:
  • Sted: Musik Loppen
  • Kategorier:

OBS. Koncerten er udskudt grundet Covid-19. Vi arbejder på at finde en ny dato et sted i 2021. Købte billetter vil fortsat gælde til den nye dato, og billetkøbere vil modtage mere info, så snart en ny dato er på plads.

Loppen og smash!bang!pow! præsenterer:

Jaga Jazzist (NO)

De musikalske enere i Jaga Jazzist er tilbage med nyt album! ‘Pyramid’ bliver det første album fra de norske jazz-prog-rockere siden 2015, og udkommer d. 7. august på BRAINFEEDER. Udgivelsen følges op med en række europæiske koncerter, der blandt andet omfatter et kærkomment gensyn på Loppen fredag d. 16. oktober.

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
Entré: 220 kr (inkl. gebyr)
Forsalg: https://bit.ly/jaga-jazz-cph
Døre: 21.00 // Koncertstart ca.: 22.00
http://loppen.dk/kalender/jaga-jazzist
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

Siden bandets spæde tilblivelse i 1994 er Jaga Jazzist mildest talt gået hen og blevet noget af et musikalsk fænomen – både i hjemlandet Norge og på den internationale musikscene. I løbet af bandets levetid på godt 25 år er det blevet til hele otte fuldlængdeudgivelser og en håndfuld EP’er, der nu får følgeskab af deres niende album. Det er i sig selv imponerende, men med den musikalske kompleksitet og umiskendelige nysgerrighed, som Jaga lægger for dagen, føles det næsten som en overmenneskelig bedrift.

Det er umuligt at beskrive den myriade af musikalske inspirationer, der ligger til grunde for det mangefacetterede lydunivers, man finder i Jagas kompositioner. Her mødes eksperimenterende prog-rock og art-jazz, mens electronica, afro-beat og klassisk musik ligger og lurer i kulissen. Bandet har kort sagt aldrig ladet sig begrænse af genrebetegnelser, og den eneste konstant i deres musikalske virke er ønsket om at forny sig og bevæge sig fremad – altid fremad.

På ‘Pyramid’ har Jaga Jazzist da heller ikke lænet sig tilbage, men derimod udviklet en ny kosmisk lyd til at matche deres nye pladeselskab Brainfeeder, der blev stiftet af Flying Lotus i 2008. I bandets kommende kapitel sendes der interstellare skud ud til både den norske synth-guru Ståle Storløkken og 80’er jazzbandet Out To Lunch, mens samtidens acts som Tame Impala, Jon Hopkins og Todd Terje også finder vej til det nye soniske sammensurium.

Albummet er blevet til over blot to uger, hvor målet har været at skrive musikken uden at overanalysere den. ‘Pyramid’ er det første album, Jaga Jazzist selv har produceret og alligevel føles det ifølge bandet selv som det mest kollaborative, de har lavet. Med klassisk-orienterede briller kan albummet anskues som fire individuelle satser, der tilsammen udgør en mindre symfoni, som uden tvivl bliver en udsøgt fornøjelse at dykke ned i – ligesom at du ikke må snyde dig selv for koncerten med det innovative, norske ensemble d. 16. oktober på Loppen.

https://www.facebook.com/events/602064090399531/