Fernisering: Hadithi Hadithi – i krydsfeltet mellem kunst, kærlighed og aktivisme


Begivenhedsdetaljer


LGBTQ+ aktivister fra Uganda, Ghana, Tanzania og Kenya inviterer i samarbejde med LGBT+ Danmark til en eftermiddag fyldt med kunst, kærlighed og aktivisme.

På udstillingen vil du møde forskellige aktivister fra LGBTQ+ miljøet i de fire afrikanske lande. Gennem fotografi, sang, malerier, tøjkreationer, tegneserier, poesi mm. skaber de et opgør mod usynliggørelse, marginalisering og stigmatisering af LGBTQ+ personer. Gennem kunsten får de en stemme og kæmper for deres plads i verden.

“Hadithi Hadithi – ARTivism” er et projekt finansieret af CISU, som har gjort det muligt for aktivisterne at udvikle kunstværkerne der giver et unikt indblik i hvordan livet som LGBTQ+ person opleves i lande med streng anti-LGBTQ+ lovgivning, diskrimination og fordomme fra deres omgivende samfund.

Kom og støt op om den gode sag, få en snak med kunstaktivisterne og blive lidt klogere på udfordringerne og mulighederne for LGBTQ+ personer i Uganda, Ghana, Tanzania og Kenya. Udstillingen kører fra d. 17. maj og måneden ud.

Af hensyn til indkøb af mad og drikkevarer beder vi alle om at trykke “deltager” her på begivenheden senest tirsdag d. 14. maj

Program:

Kl. 16.00 Udstillingen åbnes officielt

Kl. 16.30-17.30 Velkomst, præsentation og optrædener

Kl. 17.30 Dialog med kunstnerne og networking

Støtte-bar: Der vil være gratis drikkevarer med frivillig donation til fordel for en fælles indsamling til de afrikanske LGBTQ+ organisationer.

Lokation: Gallopperiet – Stadens Museum for Kunst, Loppebygningen (langs Prinsessegade), Christiania, Sydområdet 4 A, 2.tv 1440 København K

OBS. Præsentationer af kunsten foregår på engelsk