EYES // Loppen


Begivenhedsdetaljer


Ikke mange spiller hårdere og mere forvrængende end københavnske EYES. Hardcore-kvintetten udsendte sidste år det anmelderroste album ‘Underperformer’, som bl.a. toppede Devilutions albumliste for 2020, men dét til trods, kan bandets liveoptrædener med pladen kun tælles på én hånd. Det laver vi om på d. 2. oktober, hvor vi får besøg af et af tidens mest skamroste danske metal/hardcore-navne, EYES.​

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
Entré: 120 kr. (inkl. gebyr)
Forsalg: https://bit.ly/31t1YPy
Døre: 21:00 // Koncertstart: ca. 22:00
http://loppen.dk/kalender/eyes
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

EYES består af fem unge veteraner fra den danske metal-og hardcore-scene, og ‘Underperformer’ afspejler et orkester, der ikke bekymrer sig en døjt om, hvad fans, scene og folk i øvrigt måtte mene og forvente. Man fornemmer et kunstnerisk slægtskab med orkestre som Daughters, Pissed Jeans og Converge – alle bands, som har startet med en bestemt lyd og over tid har ændret og udviklet deres musikalske vision betydeligt; noget EYES også selv sigter efter – og lykkes med.

“Eyes har med deres første fuldlængde begået årets album. ‘Underperfomer’ er lyden af 2020 i al sin ængstelige, kaotiske og aggressive elendighed. Brygget af alt det bedste fra de fem hardcoreveteraners rygsække og med en elskelig mangel på sentimentalitet i forhold til, hvad man plejer at gøre, ligger ‘Underperfomer’ på en solid førsteplads.” – Devilution

EYES blev dannet i 2017, og efter en heftig første tid som band med en hypet debut-EP fra 2018 og en række eksplosive koncerter i DK og Europa, opstod trangen til at rykke sig, og nye sange begyndte at tage form. Bandet besluttede sig hurtigt for en mere punkrocket og eksperimenterende lyd med fokus på grooves og hooks, og en mere minimalistisk æstetik og et underspillet udtryk i både lyd, lyrik og visuelt udtryk.

Dette har udmøntet sig i pladen ‘Underperformer’, hvis ti sange viser et unikt talent for at sparke nyt liv i hardcoregenren. På pladen finder man en aggressivitet og kompromisløshed kombineret med lyrik, som er stærkt inspireret af Jack Kerouacs “Stream of Consciousness” og Charles Bukowskis nihilistiske litterære form.

EYES har affødt en pissed off-genrebøjende hardcoreplade af de sjældne, og du kan se frem til at opleve deres hårdtslående energi live på Loppen til oktober.

https://www.facebook.com/events/781657439403559/