Christiania – ‘Stik Dem En Plade!’ lyttesession (Aften)

Kom med til en eksklusiv lyttesession på det nye Christiania album: ‘Stik Dem En Plade!’, den 24. september et hemmeligt sted på Christiania.

I forbindelse med Christianias fødselsdag d. 26/9 udsender Christiania og Støt Danmark Fonden albummet ’Stik Dem En Plade!’ både digitalt og på flot vinyl 25/9. Køb billet til lyttesession nu og modtag samtidig et eksemplar af ’Stik Dem En Plade!’ på vinyl til arrangementet. Du modtager også en limited-edition mulepose og et mundbind sammen med vinylen, så du trygt kan deltage i arrangementet.

Meget er sket siden den første Christianiaplade udkom i 1976. Verden er forandret, og det er Christiania også. Hvad der ikke er ændret, er lysten til at løfte i flok og give vores bidrag til fællesskabet. Så ligesom det var tilfældet med dens legendariske forgænger, LP’en ‘Christiania’, har alle medvirkende på ‘Stik dem en plade!’ arbejdet helt gratis.

Da den første plade udkom, boede kun nogle få af de mange musikere på Christiania. Her næsten 50 år senere kan vi med stolthed præsentere en plade hvor størstedelen af musikerne enten er født, bor eller har deres (næsten) daglige gang på Fristaden.

På ‘Stik dem en plade!’ gøres der status over hvor Christianias musikliv befinder sig anno 2020. Her er alt fra store etablerede navne til nye talenter og gamle, velbevarede hemmeligheder.

Du har chancen for at være med, når vi sammen med kunstnerne bag sangene hører albummet i sin fulde længde dagen før det udkommer. Tanja Zabell fra Christiania, der også pryder pladens smukke cover, taler med pladens medvirkende om tilblivelsen af sangene og historierne bag, så der er lagt op til en masse spændende og sjove stunder sammen med musikerne.

Trackliste
Kaka feat. Shaka Loveless – Christiania Står Her Stadig
Smag På Dig Selv feat. Yo Means No- Freestate
Lukas Graham – Rabbit Hole
Bo Evers – Balladen Om Staden
Von Dü – Skyder og Misser
Bolværket – Ude På Staden
Grev Lyhne & Peter Ingemann – Christiania Bumsens Vise
Wafande – Christianshavns Torv
The Incredible Spacecowboys – Universal Love
Karen Mukupa & Metoden – Helt Speciel
Sorteper – Christiania Drømmer
Quintetten – Hemmelig Kanon
Dreamtime – En Fri Stad
Skovsyren – Flere Frie Steder

OBS: Der afholdes to lyttesessions. Den ene lyttesession finder sted kl. 16 og den anden kl. 20. Dørene åbner en halv time før.

CORONA: Vi skal passe på hinanden. Derfor tager vi naturligvis alle forholdsregler og nedsætter kapaciteten, så vi kan holde afstand.

Om STØT DANMARK Fonden

Da den første Christianiaplade udkom i 1976, var Fristaden i krise og lukningstruet. Pladen var en musikalsk protest som skulle sætte fokus på Fristadens situation, og overskuddet skulle gå til Christiania.
Christianitterne var glade for opmærksomheden, men mente at andre og mindre kendte kollektive projekter i Danmark trængte mindst lige så meget til støtte som den medieombruste, men ukuelige Fristad. Derfor stiftede Christiania STØT DANMARK Fonden.
Formålet var (og er) at give støtte til projekter rundt omkring i Danmark inden for disse tre stadig aktuelle områder, her citeret fra fundatsen fra 1976:
»SOCIAL PRAKSIS: Til undertrykte mennesker og grupper, der indser deres egen situation og aktivt vil ændre den. ØKONOMISK PRAKSIS: Til eksperimenter og aktioner til styrkelse af den fælles brugsret. ØKOLOGISK PRAKSIS: Til eksperimenter og aktioner til genoprettelse af en økologisk balance mellem natur og mennesker – og til bekæmpelse af de centraliserede og ressourceødelæggende produktions- og forbrugsformer.«
I lighed med den første Christianiaplade går også hele overskuddet fra ‘Stik dem en plade’ til Støt Danmark-fonden; Christiania er bevaret og udvikler sig, men der er stadig masser af spændende projekter uden for Fristadens mure der trænger til støtte.

https://www.facebook.com/events/3397466940304026/