Buck Meek (US) + support: Twain // Loppen


Begivenhedsdetaljer


smash!bang!pow & Loppen præsenterer:

Mange kender måske bedst Buck Meek som guitaristen i Big Thief, men med to vidunderligt tilbagelænede soloalbum i bagagen, glider han som en blid sydstatsbrise ind på Loppen d. 25. januar, til en aften med støvede folksange og sorgløse countryballader.

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
Entré: 110 kr. (inkl. gebyr)
Forsalg: https://bit.ly/3xp69dY
Døre: 20.30 // Koncertstart: 21.30
http://loppen.dk/kalender/buck-meek
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

Buck Meek er født i Texas, opvokset i New York City og spinder folkballader for fortabte sjæle. Han begyndte allerede som lille at spille på barer og dansehaller rundt omkring i Texas, før han flyttede til NYC for at forfølge den store musikdrøm. Kort efter hans flytning til NYC mødte han sangskriveren Adrianne Lenker, og efter et års sammenspil – både privat og musikalsk – blev parret gift og indspillede de to EP’er, A-sides og B-sides (2014). Duoen rejste herefter USA tyndt og spillede til alt fra BBQs til bogmesser. På vejen udvidede de bandet til en kvartet og kaldte den Big Thief.

Lenker og Meek er i mellemtiden blevet skilt, og tiden har Meek brugt på at se indad og genbesøge sine texanske rødder. Han har med sit band indspillet albummet Two Saviors i et gammelt victoriansk hus i New Orleans under en hedebølge, og resultatet rækker, ligesom de storslåede og historiske omgivelser, langt ud over dets år. Two Saviors har en vidunderlig afslappet vibe og Meeks blide vokal bakkes op af et band, der ved, hvordan man holder det enkelt. Med lillebroderen Dylan Meek på orgel og Twains Mat Davidsons på pedalsteel, får produktionen et tidløst countryudtryk.

Two Saviors er Buck Meeks første soloudgivelse siden hans selvbetitlede album fra 2018, og mens soloarbejdet giver mere plads til amerikansk countrymusik end med hans ”hovedband”, byder det på meget af den samme varme og intimitet, man kender fra Big Thief. Så om du er til tidløs country eller Big Thief får du d. 25. januar det bedste fra begge verdener leveret på Loppen.

Twain
Mat Davidson er sangskriver i Twain, og du genkender ham måske som den virtuose musiker i The Low Anthem, Spirit Family Reunion, Buck Meek, Langhorne Slim og Courtney Marie Andrews live band. Han spiller pedalsteel, klaver, violin, bas og guitar, og udlåner oftere sine talenter til andre end han gør brug af dem til sit ejet projekt Twain.

Twain turnerede senest i Storbritannien og Europa med Courtney Marie Andrews i 2018. I USA åbnede han to udsolgte New York-shows med Big Thief i oktober 2019, spillede Luck Reunion og Newport Folk Festival i 2018 og turnerede med Deer Tick.

https://www.facebook.com/events/770266217007736/