Christianias Historiske Selskab afholder historisk aften med Premiere fra da plankeværket blev stormet

På Onsdag d. 11 sept. fra kl. 20 til 22 er der arrangement i Christianias Historiske Selskab i Christianias biograf: Byens Lys. Der er premiere på den 24 min lange video om stormen på plankeværket i maj og starten på Christiania i sept. 1971.

Herefter en times billedshow og foredrag ved Stadsarkivaren om forhistorien til Christiania. Om Christianshavns voldanlæg, Om bl.a. svenskernes storm på København 1659 og søslaget på Rheden og englændernes bombardement i 1807.


Om Ammunitionsarsenalet og Bådsmandsstrædes Kaserne fra fredens Ark stod færdig i 1836 til det hele blev forladt i 1971. Vi har fundet et væld af gamle kort, tegninger og fotos til illustration af udviklingen fra åbent hav over losseplads til voldanlæg, Artillerikaserne, våben-og ammunitionsfabrikker samt arsenal for hæren og søværnet. Det er lykkedes at tidsfæste de fleste af de militære bygninger i Christiania og finde ud af hvad de er blevet brugt til.


Benyt denne enestående chance til at få en dybere oplevelse af dette helt særlige område, som i dag sandsynligvis havde lignet Urbanplanen hvis ikke Christiania var opstået.


Venlig hilsen
Ole lykke, Fristadsarkivar