Naver

Tysk organisation – ‘Vereinigung der rechtschaffenen fremden Zimmerer- und Schieferdeckergesellen Deutschlands’ – med hovedsæde i Hamburg.

Det er den ældste gesellenkooperation i Tyskland.
En naver i denne organisation er iklædt den traditionelle dragt – normalt sort fløjlstøj evt. hvide fløjelsbukser, hvid skjorte en stok – og det vigtigste, som kendetegner medlemskabet af netop denne organisation – et sort slips og læderforstærkninger på tøjets kanter.
Slips og læderforstærkninger må kun bæres af navere der er medlem af denne tyske organisation.
Slipset er tegnet på, at man står overfor en ærlig og retskaffen person uden kriminel baggrund, der nøje efterlever de regler og etiske bestemmelser organisationen kræver.

Netop ærlighed og retskaffenhed håndhæves derfor strengt af organisationens egne medlemmer, uanset hvor de måtte befinde sig i verden.
Dette fordi en naver er bevidst om, at han skal gøre et godt eksempel, for på den m?de at bane vejen for andre, der kommer efter ham.

En naver skal være uddannet håndværker.
En naver skal være ude som naver og arbejde i mindst 3 år og 1 dag uden at komme hjem.
Naveren tager arbejde hvor han kan få det.
Naveren bor hvor hun/han kan ligge ned, ofte under ?ben himmel, i campingvogne, garager, værelser o.lign.

Hun/han medbringer næsten ingen bagage.
Et sæt arbejdstøj og lidt undertøj er rullet sammen om en pind, som hun/han bærer i en rem over skulderen, og derudover har hun/han en lille bylt med lidt mad og andre personlige fornødenheder.
Ingen plasticposer, ingen mobiltelefoner, intet armbåndsur. Alt som det var i gamle dage.