Gurli Octavia & Rigmor // Loppen


Begivenhedsdetaljer


Hos Gurli Octavia og Rigmor finder man to forskellige, men ligesindede artister med rødder i Aarhus og fødderne solidt plantet i musikken. Næste år tager de på fælles turné rundt i Danmark og inviterer i indenfor til en varm og hyggelig aften på Loppen torsdag d. 30. september.

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
Entré: 140 kr. (inkl. gebyr)
Forsalg: https://bit.ly/gurli-o-rigmor-loppen
Døre: 20.30 // Koncertstart: 21.30
http://loppen.dk/kalender/gurli-octavia-rigmor
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

GURLI OCTAVIA er efterhånden en erfaren kunstner. Hun har tidligere udgivet tre EP’er, hvoraf den første, ‘Philophobia’, udkom i 2017. Her finder man blandt andet sangen “Winter Arrived”, som især var med til at skabe et navn og en fanbase for hendes akustiske, guitarbårne musikunivers. Siden kom hhv. ‘Lunacy’ og ‘Metanoia’ i 2019 – begge med samme inderlige, akustiske og organiske lyd. Gurli Octavia er desuden en velbevandret live-artist, og har blandt andet spillet på Roskilde Festival i 2018 samt adskillige shows rundt omkring i Danmark med hendes band.

På det sidste har der dog været noget nyt under opsejling for Gurli Octavia, som i starten af 2021 vil kulminere i det første fuldlængdealbum fra den talentfulde sangerinde, som ifølge hende selv bunder i en form for frigørelse. Frigørelse både i produktionen af sangene på albummet, men mest af alt en frigørelse fra andre folks holdninger til hende som både person og kunstner – og ikke mindst vigtigheden i at vælge selv. I løbet af 2020 har hun udgivet singlerne “Drinks” og “We Leave The Night Young”, der begge er blevet taget rigtig godt imod og demonstrerer en ny vej i hendes kunstneriske udfoldelser.

En idé om at sætte musik til tekster af Michael Strunge blev startskuddet til bandet RIGMORs vision om at give ordene vinger. Inspirationen fra Strunge gav en tyngde og melankoli i bandets egne tekster, der emmer af ærlighed og inderlighed. En drøm om at kunne figurere som talerør for en generation, der er blevet tabt på gulvet, får jorden til at brænde under fødderne og musikken til at stikke af.

Rigmor befinder sig i et spændingsfelt mellem det blide og det støjende. Musikken har adopteret Strunges maniodepressive sind, og deres insisterende sceneoptræden vil efterlade dig i en potpourri af nervøs og chokeret forløsning. I august 2019 udgav bandet debutsinglen ”Træ”, der blandt andet fik airplay på P6 BEAT – DR. Samme måned spillede de på UHØRT Festival på Vesterbro, hvor musikbloggen Undertoner udråbte deres optræden til ‘Årets Koncert’. Kort efter lagde de også vejen forbi Loppen til en magisk aften i selskab med Katinkas Simon Ask.

Ligesom Gurli Octavia forventer Rigmor også at slippe deres debutalbum i løbet af 2021, så du kan sagtens begynde at glæde dig til ny musik, når de to unge aarhusianske acts lægger vejen forbi Loppen til september!

https://www.facebook.com/events/768240357059596/