Vundabar på Loppen

Garagepop-duoen Vundabar, der består af frontmand Brandon Hagen og trommeslager Drew McDonald, har siden deres begyndelse i 2012 kreeret højenergiske sludge-popperler, der efterhånden har givet dem en hengiven fanskare – ikke mindst på grund af deres liveoptrædener.

Albummet ‘Gawk’, som udkom i 2015, høstede flotte roser på diverse online magasiner, og Pitchfork blandt andet beskriver pladen som et “charmerende og kaotisk sammenstød af surf-, math- og artrock”. Uforudsigelighed tyder på at være en grundsten for bandet, hvor de musikalske skift fra rolige guitarakkorder til høje, fuzzy riffs eller de kontrollerede vokalharmonier til et virvar af forvrænget forekommer hyppigt. Det er også denne legesyge tilgang til musikken, som bandet tager med sig, når de står live på scenen.

Koncerten på Loppen i april bliver med et nyt album i bagagen, da bandet udgiver ‘Smell Smoke’ fredag d. 23. februar. Første singleforløber ‘Acetone’ er et skramlet, fuzzy track på 2, der på mange måder indkapsler deres liveenergi. Den lyriske side afspejler dog også en turmultarisk periode, som Brandon Hagen gik igennem i de turnerende år efter udgivelsen af deres andet album. ‘Smell Smoke’ udspringer af den opsplitning, som Hagen oplevede, da han på den ene side forsøgte at tage sig af en elsket, der led af en alvorlig sygdom, mens han i forsøg på at fralægge sig sin sorg, kompromisløst turnerede rundt med Vundabar.

‘Smell Smoke’ er i Hagens egne ord “… et forsøg på åbenhed og sårbarhed. Et forsøg på aflæring. Det er dokument om sorg; et barn, der græder i mørket.”

Man kan altså forvente et band med noget på hjerte, når Vundabar kommer forbi Loppen!

OBS: Billetter sættes til salg i morgen, onsdag d. 24. januar!

Del med Facebookmail