Årets første Søndagskoncert 2018.

Kære venner, vinteren har været lang, men nu kommer de allerførste lyspunkter, og markerer forårets, og sommerens komme.

For 11 år i træk, har vi glæden af at invitere Jer indenfor på Café Nemoland til musik, solskin, og glade dage.

Vores program løber i år fra 27/5 til og med 26/8. Vi offentliggør det fulde program 1. maj her, og på vores hjemmeside.

Igen i år er der to koncerter kl. 18.00, og kl.20.00. Hvem der åbner kl. 18.00 får i tidsnok at vide.

Kl. 20.00 kan v byde velkommen til WAFANDE på hjemmebane. Mon ikke han sætter et smil på Jeres læber?

Vi glæder os meget til at se Jer, som altid er entreen gratis, det eneste det kræver at støtte op om programmet, er et besøg i vores bar.

Tag hensyn til vores naboer, smid dit skrald ud, og sæt dine flasker i mælkekasserne, når du er færdig.

Vi glæder os til at se dig! 🙂 🙂 🙂

Del med FacebookmailSKAK på Christiania!

Christiania tilbyder skakspillere en ugentlig skakaften!

Nu startes der op i Gallopperiet. Det bliver en røgfri skakklub. Det foregår hver onsdag klokken 1900 – 2400 med mindre andet nævnes. Det koster 25 kr pr spilleaften til lejemål. I mellemtiden er klubben blevet formaliseret og der er kommet vedtægter og en bestyrelse. Detaljerne kan ses nedenfor!
 
Det skal også nævnes, at der spilles skak på Månefiskeren. Der er kommet en digital ratingliste hvor alle starter fra 1200. Interesserede skal kigge efter skakspillere.
 
Christiania 27 marts 2018
Vedtægter for Christiania Skakklub. 
Christiania Skakklub er stiftet. Bestyrelsen består af to Christianitter, samt en til flere personer udefra. Bestyrelsen konstituerer sig selv. En formand, en kasserer og en til flere bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsen træffer så vidt muligt sine beslutninger i enighed. I tilfælde af at enighed ikke kan opnås er formandens stemme afgørende. Bestyrelsen er selvsupplerende. Stifterne/bestyrelsesmedlemmerne kan invitere personer, som har interesse for skak. Spillere og gæsterne skal følge de anvisninger stifterne/ bestyrelsesmedlemmer angiver.
 
Christianias Skakklub er ikke en klub i gængs forstand, men er en facilitet, en mulighed, hvor skakelskere kan komme og spille skak på Christiania, i de rammer Christiania Skakklub stiller til rådighed. Formålet er at skabe arrangementer med interesse for skakspillet som sådan og for skakspillere. 
 
Spillere betaler ved tilmeldingen til en spilleaften, et beløb der minimum dækker Christiania Skakklubs omkostninger. Bestyrelsen fastsætter beløbets størrelse. P. t. 25 kr. pr. aften. Christiania Skakklub har ikke til formål at ophobe økonomiske midler. 
 
Faciliteter: Christiania Skakklub lejer sig ind i lokaliteter hvor aktiviteterne foregår. I øjeblikket har Christiania Skakklub et lejemål i Gallopperiet, Christiania. Lejemålet er alene knyttet til formanden – Bjarne Maagensen – der har autoritet over lokalet fra kl. 1900 til 2400. I tilfælde af formandens fravær overdrages myndigheden til en af de øvrige stiftere/ bestyrelsesmedlemmer. Christiania Skakklub skal, jævnfør egne regler og aftalen med udlejer, være ude af lokalerne senest kl. 2400.
 
Christiania Skakklubs materiel: Pokaler, brikker, brætter, skakure og øvrige materiel er tilvejebragt ved donationer fra mange personer. Materiellet er Christianias ejendom. Materiellet overdrages i Christiania Skakklubs varetægt.
 
Rygeregler. Christiania Skakklub er en total røgfri skakklub. Overtrædelse af denne regel medfører udelukkelse fra klubben. 
 
Skakregler: Christiania Skakklub opererer i overensstemmelse med internationale skakregler som de er formuleret af FIDE og Dansk Skak Union. 
 
Praktiske arrangementer: Christianias Skakklub har en forårssæson og en efterårssæson. Der er en sommerturnering, “Christiania Skakklubs Åbne Skakmesterskaber”. Der er en lokal vinterturnering, “Christiania Skakklubs Klubmesterskab”. Christiania Skakklub stiller to pokaler til rådighed. 
 
Christiania Skakklub har principielt en “selvkørende” daglig organisation. Daglig planlægning af klubaftenerne: Lokalerne, i øjeblikket Gallopperiet, Christiania, åbnes klokken 1900. Fra klokken 1900 til 1915 tilrettelægger bestyrelsen og tilmeldte spillere i fællesskab aftenens forløb med mindre andet allerede er planlagt. Christiania Skakklub bruger ingen andre spilformer end skak.
 
Turneringernes løbende resultater danner baggrund for Christiania Skakklubs styrkeliste, der er en rating rangliste efter gængse regler i overensstemmelse med FIDE’s og Dansk Skak Unions regler. 
 
Et bestyrelsesmedlem smækker døren og forlader lokalet inden klokken 2400. 
 
Ved Christiania Skakklubs ophør i Gallopperiets regi overdrages materiel og eventuelle økonomiske midler til en videreførelse af klubben i andet regi på Christiania. Ved et endeligt ophør overdrages materiel og eventuel økonomi til Christiania til uddeling blandt Christianias sociale institutioner.

 

Del med FacebookmailSillus, IDK IDA, áslaug & ZAAR på Loppen

Tænk, hvad der kunne ske med musikken, hvis flere forskellige mennesker var med til at skabe den. Det er vi en gruppe kvinder, der har tænkt os at vise jer! Dette sker med en række koncerter med kvindelige artister på scenen og kvindelige arrangører i kulissen – forenet på tværs af landegrænser. Da artisterne (IDK IDA, ZAAR, Áslaug og Sillus) både er fra Island og Danmark, griber vi 100-året for Islands selvstændighed til at fejre og råbe op for kvindernes. Kom til en aften, hvor den nordiske lyd udsættes for forskellige elektroniske eksperimenter og giv samtidigt dit bud på, hvordan musikbranchen kan udvikles på mere lige fod!

Sillus er det spændende solo-projekt af islandske Sigurlaug Thorarensen. Hendes produktioner sprænger rammerne for contemporary r&b, er inspireret af DIY og udviser stort mod til at eksperimentere med sin lyd. Hendes live performance er utroligt kontrastfyldt, og bl.a. båret frem af massiv bas, finurlige melodier og smukke organiske vokalmanipulationer.

Den danske elektroniske producer og sanger IDK IDA med base i Reykjavik skaber lydcollager, der omfavner hendes stemme og mørke lyriske univers. Hun har sine rødder dybt plantet i den islandske undergrund og debutalbummet “The Bug”, der udkom sidste år, fungerer som små vinduer ind til en personlig observation af omverdenen, hovedsageligt skabt med samples af reallyd og en stærk DIY-mentalitet.

áslaug er et eksperimenterende soloprojekt af islandske Áslaug Magnúsdóttir fra bandet Samaris, der bl.a. har spillet på Roskilde Festival. I dette projekt sætter hun fokus på produktionen af elektronisk musik, og skaber et unikt udtryk i kombinationen af programmering og fremførelsen af den, hvor den ellers kolde elektroniske musik tilføres varme og sensualitet gennem hendes uforlignelige snilde og humor.

Danske ZAAR er et soloprojekt startet af Sara Flindt, der med sin loopstation og effekter, brager ud over scenekanten. Hun imponerer med sin utrolige musikalitet, når hun lag for lag opbygger et univers, der går fra det intime til et storslået lydunivers, inspireret af den nordiske lyd. Dette akkompagnerer hendes udtryksfulde stemme og nærværende tekster og musikken går lige i hjertet og blæser dig bagover.

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
Entré: 70 kr.
Forsalg: https://goo.gl/2KnJhG
Døre: 20:30 // Koncertstart: ca. 21:30
http://loppen.dk/kalender/kim-sillus-idk-ida-a%CC%81slaug-magnu%CC%81sdo%CC%81ttirzaar
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

Del med FacebookmailHabibi på Loppen

Kvinde-kvintetten Habibi fra Brooklyn NY, spiller midt-tempo garagerock med drømmende tekster om sene nattevandringer.

Habibi blev dannet i 2011 i Brooklyn af de to Detroit-fødte musikere Rahill Jamalifard og Lanaya Lynch, som fandt hinanden igennem en fælles kærlighed til mellemøstisk psychmusik. De to rekrutterede Erin Campell (guitar/Bas) og Karen Isabel (trommer) og sammen landede de i en sound og stil som både indeholder smittende poppede garagerock-melodier og en punket attitude. Deres selvbetitlet debutalbum udkom kort efter til store roser hos anmelderne, og blev bl.a. omtalt som intet mindre end “stunning” af The New Yorker.

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
Entré: 80kr.
Døre: 20:30 // Koncertstart: ca 21:30
Loppen.dk: http://loppen.dk/kalender/habibi
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

Del med FacebookmailJ.I.D + EarthGang på Loppen

De eminente rappere J.I.D og Earthgang fra hip hoppens højborg i Atlanta sparker sommeren i gang med en dobbelt dosis dopeness på Loppen fredag d. 1. juni!

EarthGang og J.I.D. mødtes allerede på campus, og har siden haft et tæt samarbejde både i studiet og på scenen. Det har blandt andet affødt rapkollektivet, Spillage Village og en lang række fælles tracks med indbyrdes gæsteoptrædener.
J.I.D signede med J. Coles pladeselskab Dreamville Records i februar sidste år, og kort efter slap han singlen “Never” og debutalbummet “The Never Story”. Albummet er produceret af blandt andre J. Cole og Childish Major, og har bidrag fra både EarthGang, 6LACK og Mereba.

EarthGang består af rapperne Johnny Venus og Doctur Dot, der med en umiskendelig Atlanta sound bevarer kontakten til deres rødder og den stærke hip hop tradition fra den amerikanske south coast. Deres inspiraton fra funk og soul med til tider psykedeliske vibes har fået mange kritikere til at drage sammenligninger til hip hopveteranerne fra Outkast. EarthGang har dog deres helt egen sound og unikke flows. Musikmagasinet Noisey har lovprist duoen for deres evne til at levere hårdslående koncerter, der både rummer masser af humor samtidigt med at de dykker ned i politiske emner, der især omfatter den amerikanske racedebat. Duoen kaldes for en “renewal for Atlanta, a departure from the city’s familiar club sounds … Every song arrived fully formed.”

Det bliver uden tvivl en aften, man ikke vil gå glip af!

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
Entré: 120 kr.
Forsalg: https://goo.gl/6Xn36G
Døre: 21:00 // Koncertstart: ca. 22:00
http://loppen.dk/kalender/jid-earthgang
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

Del med FacebookmailMinoriteternes Grundlovsdag 2018 på Christiania

Igen i år afholdes arrangementet på Ridebanen tirsdag d.5 juni, pladsen foran Den grå Hal, og her er en opfordring til at hjælpe til:

Til dig, der ikke allerede er engageret aktivt på Christiania:
En oplagt chance for at lære Christiania at kende fra grunden og bunden ved at være frivillig og gøre en forskel til et arrangement, der er med til at åbne Christiania op for resten af verden…

Til jer, der har hunde, som lægger lorte i stride strømme på plænen:
Det tager virkelig mange timer, hvis ét menneske skal samle alle lortene op! Så kom ud af busken, mandag d. 4. juni og giv en hånd. 😉

Til alle jer andre:
Hjælp gerne, det er mega-hyggeligt, der må drikkes kaffe, der må ryges, grines og snakkes… Det lyder da ikke dårligt, vel??

Der er brug for din hjælp i tidsrummene:
Mandag d. 4. juni
kl. 11-16 Oprydning på pladsen / klargøring af køkken / toiletter m.m., tæppeluftning

Tirsdag d. 5. juni
kl. 10-14 Klargøring / borde, stole, blomster og anden pynt, brænde og bålkurve, scener, skraldespande, skilte, hjælp til køkkenet m.m.
kl. 14-18 Christianias Kulturforening, T-shirt salg, plakater, bøger m.m. og information
kl. 14-23 Løbende oprydning på pladsen / toiletter, bar, mad-servering /opvask
kl. 22-24 Oprydning på pladsen

Onsdag d. 6. juni
Kl. 10-15 Oprydning på pladsen, aflevering af ting, der har været lånt og lejet …

OBS! Fra nu af og op til den 5. juni er der brug for rappe fødder, flittige hænder, klare hjerner og rene hjerter til alt muligt, bl.a. til plakatophængning, flyers-uddeling og anden PR…

Vend tilbage med: Navn / mobil og/el. mail / hvilket tidsrum og hvilken dag el. dage, du kan hjælpe og eventuelt, hvad du vil lave. TAAAK!!!

Skriv eller ring til Lizette på mobil: 20 76 11 09 / e-mail: lizettelassen@gmail.com eller Britta på mobil: 20 64 08 34 / e-mail: britta@brittalil.dk

Facebook event side https://www.facebook.com/events/1542979469161752/

Læs mere på christianiaskulturforening.dk

  

Del med FacebookmailExploded View på Loppen

Exploded View er et samarbejdsprojekt startet af den britiskfødte, berlin-baserede, tidligere politiske journalist nu musiker, Anika.

Efter at have spillet en række koncerter i Mexico med et backing lineup bestående af de lokale producere Martin Thillin, Hugo Quezada og Amon Melgarejo, opdagede Anika og hendes nye band-bekendtskaber en unik musikalsk kemi, de blev nødt til at fange på bånd.

Gennem deres tid i Mexico fandt bandet en ny lyd, der på mange måder er flere skridt væk fra den krautrock-inspirerede lyd, som har kendetegnet Anika’s tidligere udgivelser. Den nye konstellation betegner bandet selv som at have et lysere udgangspunkt rent musikalsk, end hvad der kendertegner Anikas tidligere ting, og derudover er alt bygget op omkring improvisation som inspiration. Anikas karakteristiske og dragende Nico-inspirerede vokal er stadig et stærkt element i det samlede musikalske udtryk. Exploded Views debutplade fra 2016 blev optaget med den legendariske 8 spors-båndoptager, Tascam 388, og alt som er indspillet på pladen, er live, improviseret og ”first takes only”.

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
Entré: 75kr.
Døre: 20:30 // Koncertstart: ca 21:30
Loppen.dk: http://loppen.dk/kalender/exploded-view-0
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

Del med FacebookmailThe Scientists (AU) på Loppen

The Scientists er det fødte cultpunk-band; på samme tid frygtet og æret for deres tacky, og alligevel stilfulde, fremtoning og deres terroriserende lyd. Sidste år udgav det anerkendte Chicago-baserede label Numero Group en compilation ved navn “A Place Called Bad”, bestående af det bedste fra bandets bagkatalog, til stor begejstring hos den internationale musikpresse

Når The Scientists gæster Loppen til juni er det med det klassiske 1985 lineup, bestående af KIM SALMON, BORIS SUJDOVIC, LEANNE CHOCK, TONY THEWLIS.

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

Entré: 145kr.
Forsalg: https://www.eventim-light.com/dk/shop/5a30df1a5ab29a04b2b87234/da/event/5a37cf2f49bcec04af2ab98a/
Døre: 21:00 // Koncertstart: ca 22:00
http://loppen.dk/kalender/scientists
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

Del med Facebookmail


Danser Med Drenge – Den Grå Hal

AMAGER BIO ON TOUR

Koncerten er i Den Grå Hal da Amager Bio bygger om

#amagerbioontour

___

Der er efterhånden mange koncertgæster, der kalder Danser med Drenge for Danmarks bedste liveband. Det er der en grund til, og denne grund bliver åbenbar, når man oplever “Skrål … !”. Der er en sprudlende stemning ved koncerterne, som har karakter af syng-med fester, hvor publikum skråler højt med på de kendte hits – ikke mindst når de inviteres med på scenen for at agere publikumskor bag sangerinde Rie Rasmussen.

Med sangene fra det sidste album fra 2015, Det handler om penge, har Danser med Drenge føjet endnu et par sange til sit store hit-katalog, som mange danskere efterhånden har lært at kende:

Hvorlænge vil du ydmyge dig? – Er der nogen i himlen? – Aldrig undvære dig – Grib chancen – Rejs dig op & kom videre – Kære lillesøster – Læn dig tilbage – Kolde hjerter – Tag godt imod ham

Alle de gamle hits er også på sætlisten i 2018, sammen med flere nye sange, bl.a.: Velkommen Prinsesse og titelsangen fra det seneste album Det handler om penge, som fans’ene har godkendt.

Del med Facebookmail