FILMAFTENER OG CHRISTIANSHAVN 400 ÅR, Christiania du har mit hjerte & Frk. Verden m.fl.

FILMAFTENER OG CHRISTIANSHAVN 400 ÅR
 
I anledning af 400-års jubilæet for Christianshavn bliver der i april arrangeret to aftener, hvor film, der har klar lokal oprindelse og relevans, vil blive vist. Det er filminstruktør Nils Vest, der har boet sit halve liv her i bydelen, og endda gået på Filmskolen i Store Søndervoldstræde 1968-70, der præsenterer nogle af sine værker. 
 
Den første aften foregår på Filmskolen på Holmen, hvor to af hans lange, præmierede dokumentarfilm vises. Det er CHRISTIANIA, DU HAR MIT HJERTE (fra 1991, om fristadens første 20 års historie) og HIMMELSTIGEN (fra 1997, om spiret på Vor Frelsers Kirke og dets arkitekt). De er begge lige blevet teknisk opgraderede i maxi-kvalitet, lige som Matador-serien, og præsenteres nu for første gang, endda i Filmskolens store sal med super-projektion. Det sker onsdag 18. april kl. 19, med gratis adgang. Varighed 2 x en time, og lidt hygge bagefter med et glas. 
 
Der skal reserveres billetter på forhånd via cre@filmskolen.dk
 
 
 
Den anden er tre dage senere, i Byens Lys på Christiania, lørdag 21. april kl 20, hvor en række af mine kortere, mere undergrundsagtige film fra perioden 1970 til i dag vil blive vist. To timer i alt, også med hygge bagefter. Der vil denne aften være verdenspremiere på min seneste produktion: FRK. VERDEN PÅ CHRISTIANIA, der viser et af Bøsseteatrets formidable shows i Den grå Hal. Også her gratis adgang.
 
Del med Facebookmail