Christiania, fra brændeovne til Danmarks mest avancerede fjernvarmeanlæg

Christiania, fra brændeovne til Danmarks mest avancerede fjernvarmeanlæg

Du skal ikke mere end 5 år tilbage i tiden før den primære varmekilde til de 900 indbyggere på Christiania var brændeovne. Har man fulgt lidt med i debatten indenfor brændeovne vil man vide at de er en af de store forureningskilder i energiforsyningen og et af de steder hvor udviklingen går meget langsomt. Alternativerne har nemlig ofte være langt dyre, men det har projektet nabovarme på Christiania forsøgt at lave om på.

Projektet har i dag udbredt på over halvdelen af alle beboere på Staden og det forventes at flere kobler sig på i fremtiden. Det hele er bygge op omkring en række små decentrale varmeværker der bruger træpiller til at fyrre med og hvor mere end 350 sensorer rundt i netværket hjælper med at gøre det intelligent.

Digitalisering af varme

Fjernvarme er en af de sektorer der altid har været gammeldags og tunge. I mange år skulle man selv aflæse måleren, noget der kun lige er begyndt at blive digitaliseret igennem de sidste 5 år. Men varmeforbruget, det får du stadig blot en årlig regning på og måden det styres på har været ens de sidste mange år.

fortsættes…

Læs resten af artiklen her http://ipy.dk/christiania-braendeovne-danmarks-mest-avancerede-fjernvarmeanlaeg/

Del med Facebookmail