Anonyme Melankolikere (Fest, Live-musik, DJ, Poesi)

Da dette vinterhalvår har været et af de længste og tristeste vinterhalvår i Anonyme Melankolikeres historie, vil Anonyme Melankolikere i denne part 9 af selvmedlidenhedsudviklingsprogrammet, starte op for det længe ventede seminar i kunsten at sige farvel. Der vil i den gamle biograf være hjerteskærende poesi direkte fra livets scenekant, enormt ensomme solister og forførende fallit erklæringer fra forskellige triste trioer mens videokunsten tuder derudaf. Så tag din ynglingsskulder med eller trods socialfobien og kom til en mageløs aften i Byens Lys med ligesindet tristesser og andre tungsindigheder og bliv inspireret!

Aftenens midlertidige program i uvilkårlig rækkefølge for 14/4 i Byens Lys er muligvis,

GABSI
Som et barn af Jorden har Gabsi set mange skæbner på sin rejse igennem denne skøre gamle verden og med sig har hun altid haft musikken som rejsepartner, som støtte. Hun har haft musikken til at værne sig for dagligdagens gribende grusomheder. Hun har haft musikken som kommunikationsform mellem universets mest vidunderlige vibrationer af toner, og hun har haft fordybelsen præsenteret for sig og taget den. Men timerne brugt på at mestre mestrernes melodier har ikke alle været lette, så tag godt imod Anonyme Melankolikere´s æresmedlem Gabsi på Harpe, og vær taknemmelig over at vi kan mødes i skyggen af hendes skønhed.

JENS NØRHAVE
Denne unge mand har en karriere bag sig som rapper. Men som med alle lyriske enespændere så finder man ud af hvor meget man må ofre på sin vej for at finde sin sande stemme. Det har gjort at Jens har kigget dybt ind i sig selv og fundet det som vi i Anonyme Melankolikere kalder for “det stampende hjerte”; den tilstand hvor hjertet føles som om det taktfast vil rive sig selv over når minderne bliver for meget. Det har ledt til en selvreflekterende og sjæleoprydende EP der snart er på trapperne, og netop gjort at vi i Anonyme Melankolikere har taget Jens med til denne session om kunsten at sige farvel.

MIKAEL REXEN
Denne musikalske guru finder sig sjældent helt i knæ, da alt med hans ord kan bruges til inspiration. Her til Anonyme Melankolikere part 9, vil han dele ud af sit overspækket portefolie med de mest traumatiske og rørende værker han som medie har manifesteret. Så tag med når Mikael i den tungest tænkelige konstellation giver den op for nedturen og viser hvor tudekikseskabet i virkeligheden skal stå.

LUMIA
Som Nora Jones og Jimi Hendrix har Lumia osse i sin stemme den tone der får selv de mest hardcore nonmelankolikere til at få kløe i øjnene. Hør Sømandskorlederen med den dystre fortid i Anonyme Melankolikere´s-Grædekor gå solo med sin guitar, og se om du kan holde tårene tilbage når aftenens femme fatale synger som kun et knust hjerter kan synge.

2 HALF FLAMINGO
Med deres opportunistiske landsflygtighed og deres nysgerrighed for selv at mærke livets lærdomme, har 2 half flamingo flere store afskeder bag sig. Men med Simge Gunsan´s sans for detalje og Daniel Ramos´ musikalske forståelse har 2 Half Flamingo fundet sin plads i denne tragikomiske verden. De vil denne aften performe deres tristeste show med soundtracks fra livets rutchebaner og efterlade publikum rastløse og kærlighedshungrende.

TEIT TINGELTANGEL
Som et symbol på anerkendelse og et tegn på at Anonyme Melankolikere virker, så vil guitaristen og sangeren Teit denne aften tage en trist trio og skabe mørkets triangel ved hjælp af to af sine musikalske legekammerater fra 90´ernes Nørrebro. På trommer, den tidligere så glade unge mand, Kenneth Metcalf fra Fastpoholmen og God Standard, og på dødsbass legenden Bue Bengaard fra MñA og Blindfault.

SØVNTERAPEUTERNE
Føl uendelige søvnløse nætters bitre erfaringer gennem digitale tordenskyer og violinens grådkvalte kakofoni mens tempelguitarens flagelanske monotoni brager afsted. Mød melankoliens malermestre når de for alvor nedtoner håbet om at genfinde kærligheden i dette brug-og-smid-væk samfund. AstroLau, ambient-DJ. Mikkel Beyer, omvendt violin. Charlie Søvndyssen, hofteholdtguitar og vokal.

LOST SEAMEN
Christiania har tit et rygte for at gøre BoyzIIMen, og det er osse det der er sket for disse sailorboys, der nu er blevet kaptajner i deres ellers så retningsløse liv som landkrabber. De har fundet sammen for at synge nogle bevægende sea shanty´s, om at savne livet til søs og alle de afskeder der hører med når man har et knust hjerte i hver en havn. Så drik en skål for søens folk i baren og husk lommetørklædet til afskeden på kajen når Christianias Mandekor stemmer sammen i Byens Lys.

DJ-Z
der, som hun selv siger, er opvokset midt i en mose i det daværende USSR. Der blev hun smittet med den uhelbredelige russiske melankoli som kun kan symptombehandles med de mest triste melodier fra 60-70erne.

VJ-LP

Med sin computer og en projektor genskaber Le Crèatoré Lars Peter nogle af sine guddommelige visioner han fik i Pisrenden i 80´erne, og ligeså flygtigt og uigenkaldeligt som livemusikken, vil han med trippende fraktal collager og computergenererede videosekvenser udøve sin kunstform i takt med musikken på det skrigende tavse lærred.

Derudover vil der være tung poesi og gribende ord af bl.a. Dennis Buchleitner, +1, Mayja Dunder, MysticMorten, Joker og Charlie.

Facebook gruppe https://www.facebook.com/groups/521861574644224/

Del med Facebookmail